לא צריך להיות גאון הדור כדי להבין, במידה ואתם קוראי ג’ירפה אדוקים, שכותב שורות אלה חובב גדול של אוזניות EarFun. החל מה-Free Pro הראשונות ועד ל-Air 2 שסקרתי לפני כחצי שנה, כל אוזניה של החברה שהגיע לידיי הצליחה להפתיע לטובה בזכות תמורה נהדרת למחיר ובעיקר סאונד מעולה שהתחרה בקלות בלא מעט אוזניות יקרות יותר של מותגים גדולים ומוכרים יותר.
לא צריך להיות גאון הדור כדי להבין, במידה ואתם קוראי ג’ירפה אדוקים, שכותב שורות אלה חובב גדול של אוזניות EarFun. החל מה-Free Pro הראשונות ועד ל-Air 2 שסקרתי לפני כחצי שנה, כל אוזניה של החברה שהגיע לידיי הצליחה להפתיע לטובה בזכות תמורה נהדרת למחיר ובעיקר סאונד מעולה שהתחרה בקלות בלא מעט אוזניות יקרות יותר של מותגים גדולים ומוכרים יותר.
את ה-Air Pro 3 שיצאו בשנה שעברה אמנם לא יצא לי לסקור, אבל כן זכיתי ליהנות מהן למשך תקופה קצרה והן היו לא פחות טובות מכל דגם אחר של החברה ונכון לאותה תקופה, אולי אפילו הטובות ביותר ש-EarFun הוציאה עד אז, רק עם שני הסתייגויות קטנות שהפריעו לי ברמה האישית; מארז טעינה גדול מדי עם רמת בנייה לא מדהימה והיעדר של חיישן שמזהה את הכנסת האוזניות לאוזן והוצאתן.
את שני הדברים האלה EarFun תיקנה עם הדגם החדש – ה-Air Pro 4 – אבל היא לא הסתפקה בזה, אלא אף הגדילה והוציאה לשוק את אחת האוזניות הכי מתקדמות בשוק אוזניות ה-TWS. לא מאמינים לי? בואו תקראו את רשימת התכונות של ה-Air Pro 4 ואתם מוזמנים למצוא לי אוזניות אחרות עם סט תכונות כל כך רחב.
האוזניות כוללות תקן בלוטות’ 5.4, מעבד קוואלקום, תמיכה ב-Snapdragon Sound, LDAC, aptX Lossless, LE Audio, Auracast, חיבור מהיר של גוגל, MultiPoint לחיבור שני מכשירים במקביל, שיהוי קצר של 50ms בלבד, טעינה אלחוטית, טעינה מהירה, הגנת מים IPX5, ביטול רעשים אקטיבי (ANC) היברידי ואדפטיבי וטכנולוגיית cVc עם AI לשיחות טלפון. תוסיפו לזה את האפליקציה ההולכת ומשתפרת של EarFun ויש לכם באמת רשימת תכונות כל כך רחבה שאפילו אני – עם עשרות האוזניות שסקרתי בשנים האחרונות – עוד לא נתקלתי בכזאת.
כל זה במחיר של פחות מ-90 דולרים (ואפילו פחות בזמן מבצע ההשקה), שזה די מדהים, אבל עם כל הכבוד למפרט הטכני המפוצץ, השאלה היא האם הן גם טובות?
מבחינת עיצוב תתקשו למצוא הבדלים גדולים מדי בין האוזניות האלה לקודמיהן, למרות שנדמה לי שה”זנב” שלהן מעט קצר יותר מזה שב-Air Pro 3 וזה לא בהכרח דבר רע. מדובר באוזניות שאמנם לא יזכו בפרסי עיצוב אבל בסך הכל נראות טוב בצבע השחור שקיבלתי לסקירה וגם בצבע הלבן אותו ראיתי בתערוכת CES בתחילת השנה. אבל חשוב מכך; הן נוחות ויציבות מאוד באוזן כאשר גם בשימוש ממושך, לא חשתי אי נוחות או כאבים בזמן השימוש בהן ורק לעיתים רחוקות הרגשתי צורך לחזק את האחיזה שלהן באוזן.
מארז הטעינה, כאמור, מהווה שיפור משמעותי של המארז משנה שעברה. עבורי הבשורה המשמחת ביותר היא העובדה שסוף סוף יש ל-EarFun יש אוזניות מסדרת Air שעוברות את מבחן כיס הג’ינס שלי וגם אם לא מדובר במארז הטעינה הקטן ביותר שנתקלתי בו, הוא עדיין נכנס בקלות לאותו כיס קטן בקדמת הג’ינסים שלי. גם איכות הבנייה השתפרה משמעותית. בדגם הקודם המכסה הרגיש לי לא עמיד במיוחד והיתה תחושה שנפילה אחת או שתיים והוא יישבר. בדגם החדש המכסה מרגיש חזק יותר, עבה יותר וגם החיבור שלו לבסיס מרגיש יציב יותר. EarFun הוסיפה למארז שני נורות פנימיות שמאותתות כשמכניסים את האוזניות לתוכו ונכון שאין לזה באמת שימוש מיוחד, אבל זו תוספת חמודה מאוד.
EarFun ממשיכה במגמה שלה לשפר את אפליקציית EarFun Audio וכעת, בנוסף לשיפור חזותי, היא מרחיבה משמעותית את אפשרויות כיוון הסאונד עם לא פחות משלושים מצבי EQ קבועים מראש, בנוסף לאקוולייזר ידני ואפשרות לכוון פרופיל סאונד בהתאם לבדיקת שמיעה קצרה ואני חייב להודות שעבורי הבדיקה הזאת שיפרה עוד יותר את הסאונד, עליו אפרט בהמשך. בנוסף לאקוולייזר תוכלו לעדכן גרסת תוכנה (אני כבר זכיתי לשני עדכונים), לעבור בין מצבי ביטול הרעשים השונים, להדליק מצב משחק (שיהוי נמוך), להדליק או לכבות את חיישני האוזניים, להגדיר את מחוות המגע (ניתן בקלות לשלוט על כל תכונות האוזניות באמצעות המחוות), להגדיר את החיבור לשני מכשירים, לבחור את הקודק (לא ניתן להפעיל חיבור לשני מכשירים ו-LDAC במקביל, לכן זה חשוב) ועוד כל מיני הגדרות. קשה שלא להתפעל מההתקדמות ש-EarFun עשתה עם האפליקציה שלה וחשוב לזכור שעד לפני קצת יותר משנה, בכלל לא היתה לחברה אפליקציה.
עוד דבר ש-EarFun הצליחה לשפר הוא ביטול הרעשים האקטיבי שהיה לא רע בדגם הקודם של החברה, אבל ב-Air Pro 4 מגיע לגבהים חדשים ששם את EarFun בקנה אחד עם אוזניות מבטלות הרעשים הטובות ביותר ברמות המחירים של עד 500 ואפילו 600 שקלים. באפליקציה תוכלו לבחור בין לא פחות מחמישה מצבי ביטול רעשים; חזק, מאוזן, סביבתי אדפטיבי (מבוסס AI), אדפטיבי בהתאם לאוזן (גם מבוסס AI) וביטול רעשי רוחות. כל המצבים עובדים היטב, אבל אני מצאתי את עצמי משתמש הכי הרבה בביטול רעשי הרוחות בזמן ההליכות שלי בחוץ ובסביבתי האדפטיבי בבית ובמשרד. ומה אני אגיד לכם, ביטול הרעשים פשוט נהדר ומצליח לבטל את הרוב המוחלט של הרעש מסביב, מקולות של אנשים, דרך מזגנים ועד לרעשי תנועה בכביש. לא מדובר בביטול הרעשים הטוב ביותר שנתקלתי בו, ה-Epic Lab Edition של JLab למשל מציעות ביטול רעשים טוב יותר, אבל הן גם עולות פי 2 מה-EarFun.
בכל הקשור למצב שקיפות, ה-Air Pro 4 עושות עבודה טובה, אבל לא יותר מזה. בהחלט ניתן לשמוע מה קורה סביבכם כשאחד ממצבי השקיפות מופעלים (יש מצב ברירת מחדל ומצב “טבעי”), אבל זה רק כאשר המוסיקה כבויה או בעוצמה נמוכה מאוד. זה פחות או יותר מה שהייתי מצפה מאוזניות במחיר כזה, אז גם אם אני לא עף על מצב השקיפות, אין לי טענות ל-EarFun על היישום שלו. אני אגב אהבתי יותר את מצב ברירת המחדל.
כצפוי אצל היצרנית הצעירה, הסאונד של הדגם החדש נפלא ומציב רף חדש לאוזניות במחיר כזה ובהנחה שיש לכם מכשיר שתומך באחד מהקודקים המתקדמים שהאוזניות תומכות בו (ומרוב מבחר סיכוי סביר שהוא אכן תומך), אני מבטיח לכם שלא תמצאו אוזניות עם סאונד טוב יותר ה-Air Pro 4 במחיר אפילו דומה לזה. שלא במפתיע, גם מבלי להפעיל את ה-LDAC הסאונד עדיין מרשים ביותר. הסינגל החדש של פוסט מאלון עם לוק קומבס, Guy For That, תערובת מתקתקה של פופ וקאנטרי שמציע טווח נורא רחב של צלילים, היא חוויית שמע נהדרת באוזניות האלה כמו גם גרסת ה-Stripped ל-Honeymoon Phase המהפנט של OSKA. מעבר לגראז’ (לא להתבלבל עם גראנג’) המעולה של Artful Dodger משנות ה-90 בשיר Woman Trouble מוכיח שגם במוסיקת דאנס ה-Air Pro 4 יודעות לתת בראש.
מה שכל כך מרשים באוזניות האלה היא רמת הפירוט; אין תדר שלא שומעים אותו בדיוק כמו שצריך וזאת מבלי שאף אחד מהתדרים האלה יישמע מוגזם. את זה אגב אני משייך לאותה בדיקת שמיעה אותה הזכרתי קודם. כמעט לכל אוזניה שמכבדת את עצמה בימינו יש בדיקה כזאת, חלקם עובדים טוב יותר וחלקם פחות, אבל ה-Air Pro 4 הן האוזניות הראשונות שהצליחו ליצור לי פרופיל סאונד שבאמת נשמע לי טוב יותר מכל המצבים הקבועים מראש ואפילו מפרופיל שאני יוצר בעצמי באמצעות האקוולייזר הידני.
בין השיפורים ש-EarFun מציגה עם הדגם החדש הוא החיישן שמזהה את הכנסת והוצאת האוזניות לאוזן על מנת להפסיק או להפעיל את המוסיקה שומעים וגם את זה היא עשתה בצורה מצוינת כאשר החיישן לא רק מזהה בדיוק את ההכנסה או ההוצאה מהאוזן אלא גם מפעילה או מפסיקה את המוסיקה ממש במהירות. אני באמת לא חושב שנתקלתי באוזניות עם חיישן מדויק ומהיר יותר מאלה.
חיי הסוללה טובים מאוד. EarFun טוענת ל-11 שעות שימוש מטעינה בודדת, מספר גבוה מזה שאני קיבלתי, כ-7.5 שעות עם ANC מופעל שגם אם זה רחוק מהצהרת היצרן (EarFun לא מציינת אם זמן הסוללה המוצהר הוא עם או בלי ביטול רעשים מופעל), זה עדיין מספר מרשים ביותר, בין הגבוהים בקטגוריה. מארז הטעינה אמור לספק לאוזניות כמעט 4 טעינות מלאות נוספות. גם טעינה מהירה יש כאן, עם שעתיים שימוש מ-10 דקות טעינה בלבד.
אני ממש מתנצל בפניכם הקוראים על זה שאני מתקשה למצוא משהו רע להגיד על ה-Air Pro 4, אבל גם באיכות שיחות הטלפון הכל עובד מעולה. קיימתי עשרות שיחות איתן; בפנים, בחוץ, במקומות שקטים ובמקומות רועשים ובכל השיחות שמעתי מעולה את הצד השני שגם הוא לא התלונן על איך שאני נשמע. האוזניות כוללות שישה מיקרופונים ונעזרת ב-AI על מנת לשפר את איכות השיחה והשילוב הזה עושה עבודה נפלאה.
החיבור לשני מכשירים במקביל מתבצע בצורה טובה, אבל כדי שיעבוד יש צורך לכבות את ה-LDAC.
ועם ב-LDAC עסקינן אז הנה התלונה היחידה שלי על ה-EarFun Air Pro 4: מפעם לפעם קורה לי שאני עוצר את המוסיקה לרגע וכשאני מפעיל מחדש המוסיקה מתחילה להיקטע כאשר הדרך היחידה לפתור את זה הוא לעצור שוב את המוסיקה ולהתחיל מחדש. קרה גם פעם אחת שרק הכנסת האוזניות למארז הטעינה והוצאתן מחדש פתר את זה אבל, כאמור, זה קרה רק פעם אחת. אחרי בירורים שעשיתי מול היצרן הסתבר שזו תופעה ידועה שקשורה לרוחב הפס ש-LDAC תופס ואין ממש פתרון לזה מעבר לפעולות שאני ביצעתי. החדשות הטובות – אם מכבים את ה-LDAC בתוך האפליקציה, התופעה לא מתרחשת, אז למי שלא חשוב לו LDAC או שהמכשיר שלו לא תומך בכל מקרה לא תהיה בעיה. חשוב לציין שזה לא קורה הרבה וכפי שכתבתי כבר זה פתיר בצורה די מהירה ועדיין אי אפשר להתעלם מזה שהתופעה הזאת קיימת.
אז זהו. עוד זוג אוזניות של EarFun ועוד הצלחה כבירה של היצרנית הכל כך טובה הזאת. את האוזניות ניתן לרכוש ישירות מאתר היצרן, כאשר בקרוב מאוד היבואן הישראלי גו מובייל יתחיל למכור אותן במחיר שנאמר לי שיהיה תחרותי מאוד, אבל לא משנה איפה תרכשו אותן, כי בכל מקרה אתם תקבלו כנראה את האוזניות הטובות ביותר שניתן למצוא במחיר שלהן ואפילו די בפער. לפעמים נתקלים במוצרים עם מפרט טכני מפוצץ שבמבחן הביצועים נורא מאכזבים, ה-EarFun Air Pro 4 הן הוכחה שאפשר גם ההיפך, עם מפרט שהוא אולי המרשים ביותר שקיים היום בשוק אוזניות ה-TWS וביצועים בהתאם!