ג׳ירפה סוקרת: אוזניות EarFun Air 2 – לחובבי הבאס, אבל לא רק
על החיבה שלי לאוזניות של EarFun אין צורך שאספר לכם, כל מי שעוקב אחרי הסקירות שלי באתר יודע שאני מאוד מחזיק מהמותג האמריקאי/סיני הזה (החברה הוקמה בקליפורניה ומייצרת בסין) שמביא לנו, פעם אחר פעם, אוזניות מעולות במיוחד בכל הקשור לתמורה למחיר.
ה- 2 Air הוא הדגם החדש של החברה שמכוון בעיקר לאיכות שמע גבוהה, במחיר נמוך במיוחד של 179 שקלים. לאוזניות מפרט טכני מרשים למדי הכולל בלוטות’ 5.3 עם אפשרות לחיבור 2 מכשירים במקביל, תמיכה בשמע באיכות גבוהה בתקן LDAC, חיי סוללה ארוכים, טעינה אלחוטית ותמיכה באפליקציה של EarFun. בולט בחסרונו ביטול רעשים אקטיבי, אך גרסה עם ANC צפויה לצאת בחודשים הקרובים. אז אם אתם מאלה שחייבים ביטול רעשים, יש מצב שאין לכם מה להמשיך לקרוא את הסקירה הזאת.
האוזניות EarFun Air 2. צילום: דניאל שולדנפריי
לאלה מכם שבכל זאת נשארו, אספר שמבחינת העיצוב אין כאן משהו מקורי במיוחד, אך עם זאת, בסך הכל מדובר באוזניות שנראות טוב גם בצבע השחור שקיבלתי לסקירה ולפי התמונות באתר היצרן, גם בצבע הלבן.
EarFun שילבה ב”זנב” של האוזניות פס אפור מתכתי (בצבע הלבן הפס הוא בצבע כסוף) והוא בהחלט מקנה להן מראה אלגנטי יותר. מארז הטעינה קומפקטי ונוח לנשיאה, עם מידות דומות למארז האיירפודס פרו, כאשר הלוגו של החברה מוטבע בפס מתכתי נוסף, החוצה את גב המארז.
האוזניות EarFun Air 2. צילום: דניאל שולדנפריי
בתוך האוזן ה- 2 Air נוחות במיוחד, כאשר גם במהלך האזנה ממושכת לא חשתי באי נוחות כלשהו. הן גם יציבות ואמנם אני לא מאלה שעוסקים בספורט אקסטרים אבל בהליכות הממושכות וגם בריצות (המאוד) קלות שלי, לא הרגשתי שהן עומדות ליפול ורק לעיתים רחוקות חשתי בצורך לחזק את האחיזה שלהן באוזן.
מבחינתי, מחוות מגע מלאות הן אחת התכונות החשובות ביותר באוזניות TWS ולשמחתי גיליתי שכמו בכל האוזניות האחרונות של החברה, גם ה- Air 2 מאפשרות לשלוט על כל הפעולות, מניגון ועצירה של המוסיקה, דרך העברת רצועות קדימה ואחורה ושליטה על עוצמת הקול. באמצעות המחוות תוכלו גם להפעיל או לכבות את מצב המשחק, המקצר את השיהוי ל- 55 מילי שניות בלבד. המחוות אגב, פועלות מצוין ובמעל ל- 90 אחוז מהפעמים שהשתמשתי בהן, הן ביצעו במדויק את הפעולה שרציתי. אם תרצו לשנות את ההגדרה של מחוות המגע, תוכלו לעשות זאת בקלות באמצעות אפליקציית ה- EarFun Audio.
האוזניות EarFun Air 2. צילום: דניאל שולדנפריי
האפליקציה עצמה הולכת ומשתבחת עם הזמן והיא זכתה למתיחת פנים עיצובית וגם מעט יותר עשירה באפשרויות מהעבר. ב- EarFun Audio תוכלו, בין השאר, גם לעדכן גרסה, לעבור בין מצבי ה-EQ המובנים או להגדיר לעצמכם מצב EQ משלכם.
חובבי הספורט ישמחו לדעת שה- 2 Air מצוידות בהגנת מים בתקן IPX7 עם טכנולוגיית ה- Sweatshield של EarFun שנועדה להגן על האוזניות מנזקי זיעה.
האוזניות EarFun Air 2. צילום: דניאל שולדנפריי
היצרנית מתגאה במיוחד באיכות השמע של ה- 2 Air ולא צריך יותר מכמה שניות בודדות כדי להבין למה. הן נשמעות פשוט נפלא, יצא לי לסקור לא מעט אוזניות, של EarFun וגם של יצרניות אחרות וגם במחירים גבוהים בהרבה ממחיר האוזניות האלה (למחיר עוד נגיע) נדיר שנתקלתי בסאונד טוב יותר ממה שיש לאלה להציע. ההתלהבות מהסאונד מגיעה עם הסתייגות אחת קטנה – כדי שהסאונד יהיה לטעמי, נדרשתי לנצל את האקוולייזר הידני באפליקציה, היות והבאסים שה- 2 Air מוציאות פשוט מטורפים. אני לא זוכר אוזניות TWS עם באסים עד כדי כך חזקים ועבורי הם היו חזקים מדי, מה שדרש ממני להנמיך משמעותית את התדרים הנמוכים באקוולייזר. מה שכן חשוב לציין הוא שבדרך כלל, באוזניות מסוג אלה, באסים חזקים מדי נשמעים די מעוותים ולא נעימים בלשון המעטה, אבל באוזניות האלה הבאס, למרות עוצמתו, נקי, מדויק, ברור ואין ספק שחובבי הבאס הכבדים (המכונים Bassheads) יתאהבו באוזניות האלה.
אבל לא רק הבאס מרשים, כל התדרים, מהגבוהים ביותר דרך הבינוניים ועד לבאס המדובר, נשמעים בצורה חלקה וברורה ותורמים לחוויית סאונד שמרגישה גדולה בהרבה מגודל האוזניות עצמן. בשיר החדש שהוציא ג’סטין טימברלייק, Drown, ניתן להבחין ביכולת של ה- 2 Air להתמודד היטב עם כל התדרים היות והשיר מתאפיין במגוון רחב של כלים ומקצבים. מחפשים משהו רגוע יותר? האלבום החדש והנפלא של Colouring הבריטי – Love To You, Mate – מדגים כיצד גם בסוג מוסיקה כזה האוזניות מצליחות להציג במת צליל רחבה ואיכות שמע נהדרת שלא מבליטה אף תדר על חשבון השני. כאמור, הסאונד שה- EarFun החדשות מציעות, לא היה מבייש אוזניות יקרות בהרבה מהן.
כפי שציינתי בתחילת הסקירה, מערכת ביטול רעשים אקטיבי ANC לא תמצאו כאן, למרות שביטול הרעשים הפאסיבי שהן מציעות מרשים למדי ומצליח לסנן לא מעט מרעשי הסביבה. אני חייב להודות שאני לא מחובבי ביטול הרעשים ונדיר מאוד שאני בכלל מפעיל ANC, אבל מה שכן חסר לי פה זה מצב שקיפות היות ומאוד חשוב לי להישאר ער למה שקורה סביבי, גם בזמן האזנה למוסיקה. ברור לחלוטין שלא כל אחד צריך מצב שקיפות או ביטול רעשים אקטיבי ולכן יש קהל מספיק רחב גם לאוזניות כאלה. אגב, בתערוכת CES שנערכה בתחילת ינואר הציגה EarFun גרסה של ה- 2 Air שכן כוללות ביטול רעשים אקטיבי, אבל הדגם הזה, שייקרא Air 2 NC, צפוי לצאת בסביבות חודש מאי השנה.
מצב ה- Pairing Multi, המאפשר לחבר את האוזניות לשני מקורות שמע באותו הזמן ולעבור ביניהם בקלות, עובד ללא דופי, כאשר חיברתי את ה- 2 Air לסמארטפון ולמחשב שלי במקביל, בצורה מהירה וחלקה.
חיי הסוללה טובים, עם כ-9 שעות שימוש מטעינה בודדת ועוד 31 שעות באמצעות מארז הטעינה שכאמור, תומך גם בטעינה אלחוטית.
איכות שיחות הטלפון ב- 2 Air טובה מאוד ולא נתקלתי באף תלונה לגביי איך שאני נשמע בצד השני של השיחה, גם כשהייתי במקומות לא הכי שקטים. כל אוזניה מצוידת בשני מיקרופונים התומכות בביטול רעשי רקע ומתברר שהם עושים את העבודה יופי. גם מהצד שלי איכות השיחה היתה טובה מאוד.
האוזניות EarFun Air 2. צילום: דניאל שולדנפריי
אני חייב להודות שלא הייתי קונה לעצמי את ה- 2 Air של EarFun היות ואני חייב מצב שקיפות באוזניות שלי, אבל אם לא הייתי צריך, לא הייתי חושב פעמיים. האוזניות נמכרות ברשת גו-מובייל במחיר של 179 שקלים. במחיר שהן נמכרות, לא תמצאו אוזניות עם סאונד טוב יותר ואמנם לא מעט אנשים ירגישו צורך למתן את הבאסים באמצעות האקוולייזר, אבל ברגע שיעשו את זה, יזכו לחוויית שמע שאני אישית לא חושב שיצליחו למצוא גם במחיר כפול מזה.