להזמנה באילת
ג׳ירפה סוקרת: realme C55 – שובו של הלואו קוסט המשתלם

ג׳ירפה סוקרת: realme C55 – שובו של הלואו קוסט המשתלם

ג׳ירפה סוקרת: realme C55 – שובו של הלואו קוסט המשתלם

Michael Gomobile
17-07-2024

בשנים האחרונות, בעיקר מאז תחילת משבר השבבים העולמי שהחל בתקופת הקורונה, מכשירי הסמארטפון הזולים התקשו לתת תמורה טובה למחירם, כאשר המחיר הזול השתקף גם בביצועים של המכשירים שלרוב לא היו מספיק טובים אפילו למשתמשים הבסיסיים ביותר. ב-799 שקלים בלבד, האם ה-C55 החדש של רילמי מחזיר קצת מהכבוד שאבד לענף הלואו קוסט הסלולרי? התשובות בסקירה שלפניכם.

אני חייב להודות שדי חששתי להסתובב למשך שבוע-שבועיים עם מכשיר שנמכר בפחות מ-800 שקלים. כמשתמש סמארטפון כבד, המחשבה על זה שאצטרך להתמודד עם מכשיר כבד ואיטי הכניס אותי ללחץ עד כדי כך שבימים הראשונים שלי עם ה-C55 של רילמי, דאגתי שה-OnePlus 10 Pro שלי יהיה קרוב אליי כל הזמן, כדי שבמידה והרילמי לא יוכל להתמודד עם הצרכים שלי, יהיה לי לאן לברוח. כפי שתגלו בהמשך הסקירה, ה-OnePlus נשאר בתיק בזמן שה-C55 הצליח להפתיע לטובה.

אז נתחיל באריזה. למרות המחיר הנמוך, רילמי מציידת את המכשיר בכל טוב; החל ממגן מסך המודבק מראש על מסך המכשיר, דרך כיסוי סיליקון כהה שקוף המפתיע באיכותו ועד לראש מטען, תוספת ממש לא מובנת מעליה בימינו וכבל USB Type-C. אין ספק שכבר במעמד האנבוקסינג מקבלים תמורה מצוינת.

הסמארטפון realme C55. צילום: דניאל שולדנפריי

נעבור לעיצוב; למרות שאני לא ממש מת על העיצוב של הרילמי החדש, הוא לא נראה או מרגיש כמו מכשיר זול. שלא תטעו, הוא גם לא נראה פרימיום, אבל הוא בהחלט מפתיע מהבחינה הזאת. הגב אמנם עשוי מפלסטיק, אבל פלסטיק במראה מתכתי מוברש והמסגרת השטוחה המקיפה את המכשיר, בהשראת אפל, רק מוסיפה למראה המרשים. בנוסף, דקיקות של 7.9 מ”מ בלבד בהחלט תורמת את חלקו לתחושה החיובית שהטלפון הזה מקרין. עם זאת, המצלמות העגולות המעטרות את הגב, גדולות מדי וקצת מכערות את כל הסיפור. מצד שני, המצלמות האלה משכו לא מעט תשומת לב מאנשים שהתרשמו שכנראה ומדובר במצלמות איכותיות במיוחד לאור גודלן. ה-C55 די גדול ובתחילה הרגיש לי לא נוח ביד, אבל די מהר התרגלתי.

הסמארטפון realme C55. צילום: דניאל שולדנפריי

המכשיר גדול לא מעט בזכות מסך ה-6.72 אינץ’, מסך מסוג IPS LCD שהוא בעצם הסימן הראשון לזה שמדובר במכשיר לואו קוסט. עם רזולוציה של 1080×2400 באור רגיל בתוך מבנה, לא תיתקלו בבעיות מיוחדות והמסך אפילו מפתיע לטובה, אבל צאו עם ה-C55 לאור יום ביום שטוף שמש וישר תבינו שמדובר במסך של מכשיר זול. השחורים הופכים אפורים והצפייה במסך לא ממש נוחה לעיניים. רוב הזמן אפשר להסתדר עם זה ואפילו אני, עם הדרישות הגבוהות שלי, לא נתקלתי ביותר מדי מצבים שזה הפריע לי, אבל אם אתם אנשים שמבלים הרבה בשמש, זה נושא שחשוב לקחת בחשבון.

הסמארטפון realme C55. צילום: דניאל שולדנפריי

בגזרת הביצועים לעומת זאת, רילמי הצליחה להפתיע. את המכשיר מניע מעבד MediaTek G88, מעבד 8 ליבות המגיע למהירות מקסימלית של 2.0GHz, שזה מעט יחסית למעבדים המובילים בשוק, אבל מסתבר שבהחלט מספיק לשימוש יומיומי רגיל, גם של משתמש כבד כמוני. חשוב לציין, הביצועים מספקים, אבל הם לא טובים במיוחד והמכשיר רחוק מלהיות מהיר. כל פעולה שביצעתי התרחשה לה באדישות מסוימת אבל, כאמור, היא התרחשה בסופו של דבר ולא מצאתי את עצמי מתבאס על המכשיר, כמו שיצא לי להתבאס על לא מעט מכשירים זולים בשנים האחרונות. כמי שמגדיר עצמו משתמש כבד, לא הייתי רוצה שהמכשיר הזה יהיה הקבוע שלי, אבל למי שלא דבוק לטלפון שלו כל היום ומחפש סמארטפון לשימושים בסיסיים – שיחות טלפון, וואטסאפ, רשתות חברתיות, יוטיוב, האזנה למוסיקה וכדומה – ה-C55 בהחלט יכול לספק את הסחורה.

הסמארטפון realme C55. צילום: דניאל שולדנפריי

אחד התורמים לביצועים הטובים של המכשיר הוא כנראה זכרון ההפעלה (RAM) העומד על 8 גיגה-בייט, נתון די סטנדרטי בימינו, אבל לא במכשירים שעלותם 800 שקלים. לצורך ההשוואה ה-OnePlus Nord N20 SE שנמכר במחיר דומה (כ-700 שקלים), מציע זכרון הפעלה של רק 4 גיגה-בייט. זה אולי המקום לציין שיש ב-C55 חריץ להרחבת זיכרון, אבל ספק שתצטרכו להוסיף כרטיס SD היות והאחסון הפנימי עומד על לא פחות מ-256 ג’יגה בייט, שגם זה נתון מאוד מרשים ביחס למחיר המכשיר.

ממשק המשתמש – Realme UI 4.0 המבוסס על אנדרואיד 13 – מזכיר כצפוי את אחיו לבית BBK (התאגיד לו שייכות realme, OPPO, Vivo ו-OnePlus) ולמרות השם הייחודי לרילמי תתקשו למצוא הבדלים משמעותיים בינו לבין ממשק המשתמש ב-OnePlus או OPPO. שיהיה ברור, זה לא דבר רע, ההיפך הוא הנכון וכותב שורות אלה אוהב את הממשק הזה יותר מכל ממשק משתמש מבוסס אנדרואיד אחר הקיים בשוק. הממשק קל לתפעול, מלא באפשרויות קינפוג אך עם זאת לא עמוס מדי. כל דבר גם נמצא במקום ולא תמצאו את עצמכם מחפשים הגדרות מסוימות במשך שעות כי רילמי החביאה אותן איפשהו באיזה תפריט לא קשור.

הסמארטפון realme C55. צילום: דניאל שולדנפריי

לא ציפיתי להרבה ממצלמת ה-64 מגה פיקסל הראשית, אבל כמו בגזרת הביצועים גם כאן רילמי הפתיעה לטובה. מדובר במצלמה שבתנאי תאורה טובים תספק לכם תמונות לא רעות בכלל ואפילו טובות לעיתים. העליתי לא מעט תמונות שצילמתי ב-C55 לפייסבוק ולא נתקלתי באף הערה על זה שהתמונות לא נראות טוב (ושיהיה ברור, חבריי לרשת החברתית בדרך כלל דואגים להעיר על איכות הצילומים). ההפתעה היתה עוד יותר גדולה בכל הקשור לצילומי לילה. נכון, אין למצלמה של ה-C55 שום סיכוי מול צילומי לילה של מכשירים מובילים מבית סמסונג, אפל, אופו או אפילו רילמי עצמה ועם זאת, אני ציפיתי לקבל תמונות כהות לחלוטין שלא ממש יאפשרו לי לראות מה שצילמתי בלילה. כאמור, המצב ממש לא כזה, התמונות יצאו ברורות, די חדות ודי מפורטות. לא הייתי ממליץ לחובב צילומי לילה לרכוש את המכשיר הזה, אבל אם אתם נתקלים במצב שאתם חייבים לצלם משהו בתנאי תאורה קשים, המכשיר יעשה את העבודה בצורה מספקת. צילומי הוידאו גם מוצלחים יחסית, רק אל תצפו ל-4K ומערכות מיוחדות למניעת רעידות. מצלמת הסלפי, כמו הראשית, עושה עבודה סבירה ביותר והיופי המעלף הטבעי שלי התפרץ בכל תמונת סלפי שצילמתי. יש כאן גם מצלמת עומק 2 מגה פיקסל אבל אין לי את היכולת להבין למה היא טובה ולמה מייצרים כאלה בכלל. בכל מקרה לא צריך אותה, בטח לא במכשיר כזה, אז חבל לבזבז עליה זמן כתיבה.

סוללת ה-5,000 מיליאמפר/שעה מרשימה ביותר ומחזיקה יום עד יום וחצי בשימוש כבד בלי בעיה. גם הטעינה מרשימה ביחס למחיר, מטען ה-33 וואט המצורף לערכה מצליח להטעין את המכשיר בפחות משעה. זה אמנם לא מתקרב לטעינה המהירה של לא מעט מכשירים כיום, שמבצעים הטענה מלאה בפחות מחצי מזה, אבל חייבים שוב לזכור שמדובר במכשיר שעולה רק 800 שקלים. ה- Pixel 7a למשל, שסקרנו ממש לא מזמן באתר מציע טעינת 18 וואט איטית להחריד ומדובר במכשיר שנמכר במעל ל-2,000 שקלים. גם ה- ASUS Zenfone 10, שיצא למכירה בימים אלה ממש ונמכר במחיר של 3,700 שקלים, מגיע עם טעינת 33 וואט, אז למרות שזו לא הטעינה הכי מהירה שיש, זה עדיין מרשים מאוד כשלוקחים בחשבון את המחיר של הרילמי C55.

הסמארטפון realme C55. צילום: דניאל שולדנפריי

בכל שאר הדברים ה-C55 עובד טוב מאוד. איכות השיחה טובה, קישוריות ה-WiFi, הרשת הסלולרית והבלוטות’ יציבות וטובות ואיכות השמע דרך אוזניות חזקה וברורה. הרמקול (הבודד) לא רע, אבל גם לא חזק במיוחד. ה-GPS עובד היטב וקורא טביעות האצבע, המוטמע בכפתור ההפעלה, קורא את טביעת האצבע ללא בעיות.

לסיכום

בסופו של דבר חייבים להחמיא לרילמי על מה שהיא מציעה תמורת 800 שקלים בלבד (אצל היבואן הרשמי GoMobile) לא מדובר במכשיר מהיר במיוחד, המצלמה טובה אך לא יותר מזה והמסך בעייתי תחת אור השמש ובכל זאת הביצועים מספקים בהחלט וכך גם המצלמה, הסוללה מצוינת, הטעינה די מהירה ויש לכם כאן זיכרון ראם ואחסון פנימי שעד לא מזמן הייתם מקבלים רק במכשירים שעולים פי 2 ויותר. בכ-150 שקלים יותר תוכלו לרכוש את הרילמי 10, המציע מסך AMOLED איכותי יותר ומעבד מעט יותר מתקדם, אבל אם 800 שקלים זה המקסימום שיש לכם להוציא על סמארטפון או שאתם מחפשים מכשיר למשתמש קל, ייתכן מאוד שהרילמי C55 יהוה עבורכם פתרון מושלם.

שיתוף מאמר
emailfacebookwhatsapp