קרעקרע
חברת הסאונד JBL היא ללא ספק אחת מחברות הסאונד הגדולות והמוכרות בעולם. הרמקולים והאוזניות שלה ידועים במחירים נוחים, סאונד איכותי ומוצרים בעלי איכות בנייה גבוהה. אך עם זאת, זה לא עוזר לנו כשאנחנו ניגשים לבחור את הרמקול שאנחנו מחפשים. יש כל כך הרבה רמקולים בשוק, כל כך הרבה מחירים, כל כך הרבה מספרים שרובנו לא מבינים כמו W30 או 20dBm ואפילו 60hrz-20k.hrz, איך נדע במה לבחור? עד סוף המדריך, תדעו בדיוק איזה רמקול מתאים לכם.
הכירו את משפחת הרמקולים של JBL
היום אנו נעסוק בשישה רמקולים Go, Clip, Flip, Charge, Xtreme וכמובן ה- Boombox הגדול מכולם. נכון, ל-JBL יש הרבה יותר רמקולים מאלה אך כדי לא לאבד את הידיים והרגליים בים הרמקולים של JBL (באמת, יש כל כך הרבה) נעסוק רק בעיקריים, הנמכרים והנפוצים ביותר. כל הרמקולים מכירים עם תקן עמידות במים ואבק IP67 וכמעט את כולם ניתן לחבר ב-JBL Connect, מה שאומר שניתן להזרים מוסיקה וסאונד לרמקול אחד שמחובר לרמקולים אחרים וליצור עוצמה חזקה יותר ותחושת סטריאו (לדוגמא אם נשים 2 רמקולים בשני צידי החדר). כל הרמקולים מיועדים לנשיאה קלה.
כל הדרך לבחירת רמקול ה-JBL המושלם עבורך
בתור התחלה, אנו צריכים לדעת לאילו מטרות ישמש הרמקול. האם הוא להליכה ברחוב? האם הוא נועד לטיולים ארוכים? או שבכלל הוא נועד לשמוע מוסיקה בחדר בזמן שאנו עושים עבודות או שיעורים? שנית, מהו המחיר שאנחנו מוכנים להשקיע על הרמקול והאם יהיה שווה להוסיף עוד טיפה בשביל לקבל משהו טוב יותר? גם חיי סוללה יכולים לשחק תפקיד משמעותי אם אנו יודעים שהרמקול שנבחר ינגן הרבה מאוד מוסיקה ללא חיבור למטען.
מדידת עוצמת סאונד ברמקולים ניידים
את עוצמת הסאונד מודדים ב-W (וואט), ככל שההספק יהיה גבוה יותר כך גם עוצמת הסאונד תהיה חזקה יותר. יש אנשים שיעניין אותם אולי דווקא טווח התדרים של הרמקול, רמקולים שיוכלו להפיק צלילים בתדרים של 50 הרץ יהיו בעלי באסים עמוקים יותר, לעומת רמקולים שמסוגלים להפיק צלילים בתדרים של 60 הרץ למשל. בהמשך המדריך סבר מפורט על W ועל הרצים.
רמקולים מומלצים JBL:
רמקול JBL Go 3 קטן ועוצמתי
קבלו את ה-JBL Go 3 הרמקול הקטן בחבורה, מסוגל להפיק סאונד בעוצמה של 4.2W ועם חיי סוללה של עד 5 שעות. יכול להתאים להליכה בחוץ, או לשמיעת מוסיקה בזמן שאנו עושים שיעורים או עובדים על מאמר או אפילו סתם רוצים לשמוע מוסיקה לבד או עם חבר מבלי להפריע לסובבים אותנו. מסוגל לרדת עד ל110 הרץ.
הרמקול שילך איתכם לכל מקום JBL Clip 4
ה-JBL Clip 4 רמקול מעט גדול יותר, מה שמייחד אותו הוא התופסן שנמצא עליו. מסוגל להפיק סאונד בעוצמה של 5W ועם חיי סוללה עד 10 שעות. שימושו הוא יותר לבחוץ אך עדיין יחסית אישי. ניתן לחבר אותו בעזרת התופסן שלו לאופניים, לתיק גב שלנו או אפילו לתופסני החגורה שבמכנסיים שלנו. מסוגל לרדת עד ל100 הרץ.
עם הרמקול הזה החבר’ה יחליטו שאתם אלו שמנגנים JBL Flip 5
JBL Flip 5 הוא אולי הנפוץ ביותר והנמכר ביותר. מעט גדול יותר אך חזק יותר שמסוגל להפיק סאונד בעוצמה של עד 20W ועל חיי סוללה של עד 12 שעות! צורתו העגולה הופכת אותו למאוד נוח לנשיאה ביד, וגם בתיק. מתאים מאוד לטיולים עם חברים, או לאימון ספורטיבי בחוץ בקבוצה קטנה של אנשים ואפילו לישיבה עם משפחה מצומצמת או חברים בים.
רמקול מושלם לטיולים משפחתיים JBL Charge 4
רמקול גדול אפילו יותר, ה- JBL Charge 4 מתאפיין ביכולתו לא רק להגיע עד ל-30W וחיי סוללה של עד 20 שעות, הרמקול מסוגל להטעין לכם את הסלולרי, טאבלט, ולעיתים אפילו מחשב נייד! מאוד נוח לקמפינג של יותר מיום או טיול של כמה ימים, שניתן יהיה להשתמש בו גם להטענת מכשיר GPS או מצלמה או סלולרי. מסוגל לרדת עד ל60 הרץ!
רמקול לאירועים חברתיים JBL Xtreme 3
ה- JBL Xtreme 3 הוא אחד הרמקולים החזקים בחבורה. הוא לא מאוד גדול אך מאוד מאוד חזק- מגיע עד ל-50W. הרמקול העוצמתי הזה מגיע עם שני תופסנים עליו ורצועה כבר באריזה, שמקל עלינו לסחוב אותו על הכתף ונותן לנו גם את האופציה לתלות אותו על וו חזק או על עץ לדוגמא. מתאים מאוד לישיבה גדולה עם חברים או אפילו לסטודיו לריקוד, ישיבה משפחתית בים או במרפסת גדולה. עד 15 שעות סוללה ויורד עד ל53 הרץ!
לא מתחילים מסיבה בלי ה- JBL Boombox 2
הרמקול הגדול ביותר מבין השישיה הוא ה- JBL Boombox 2. מגיע עד ל-60W על סוללה ובחיבור לחשמל עד ל-80W, עם 24 שעות סוללה שיכול גם להטעין מכשירים אחרים, ללא ספק האב הגדול של כל הרמקולים הנישאים. מסוגל לרדת עד ל-50 הרץ עם באס מאוד עמוק ובנוי עם ידית לנשיאה קלה. מתאים מאוד למסיבות בריכה למשל, שבהם צריך להגיע עם העוצמה עד למרחקים גדולים יותר, או לקמפינג גדול, הרקדות, שיעורי ספורט בחוץ, בילוי בים ובכינרת ועוד המון.
שיעור קצר בסאונד, למי שמתעניין
וואט (W) מתורגם לרוב לדציבל. על מנת שנוכל לדעת בערך מה תהיה רמת העוצמה של הרמקול נוכל להמיר את ה-W של הרמקול לדציבלים, ואת הדציבלים נמיר לסאונד מוחשי מחיי היום יום. בואו ננסה לעשות את זה יחד.
דוגמא:
הסאונד החזק ביותר שמסוגל להפיק ה-Boombox (הרמקול החזק בחבורה) הוא 80W, ואם נתרגם את המספר הזה לדציבל נקבל 49 דציבלים. לצורך ההשאווה, ב-50 דציבלים נגיע לרעש של משרד עמוס ורועש עם טלפונים שמצלצלים בלי סוף ואנשים שמדברים מכל עבר. ב-60 דציבלים נגיע לעוצמת דיבור ממוצע של אדם שנמצא לידנו. זה אולי לא נשמע הרבה אבל בואו ננסה לחשוב מתי בפעם האחרונה הגעתם למצב שבו רעש מסויים הוא כל כך חזק עד לרמה שלא ישמעו אותנו אנשים שקרובים אלינו? כשעוברת מכונית במהירות לידנו (70 דציבל), אולי ברכבת תחתית (90 דציבל במקסימום) או אפילו ליד המראה של מטוס קרב (יכול לעבור בקלות את ה100 דציבלים). אפילו בהופעות מרובות אנשים, עדיין אנחנו יכולים לדבר עם האנשים שקרובים אלינו והם ישמעו אותנו. המסקנה היא, 50 דציבל זה מאוד חזק.
ומהו טווח תדרים או הרצים? אני לא אכנס למושג ‘הרץ’ עצמו ולחישובים שמאחוריו אבל בהחלט שווה להכיר גם את העולם הזה. מי שמאיתנו שמע את המושג אקולייזר או אפילו יודע שהוא נקרא בקיצור EQ, אולי לא יודע מה מטרתו. בעזרת אקולייזר אנחנו יכולים להגביר או להנמיך תדרים מסויימים על מנת לקבל צליל נקי יותר, כלומר שלא יהיה צורם מדי אבל גם לא עמום או ‘בוצי’ מדי. איך יודעים אילו תדרים עושים מה?
תדרים של 20-60 הרץ לא נוכל לשמוע כלל, אלא יותר להרגיש. מכירים את התחושה של הלב דופק והלחץ בחזה גדל בזמן מסיבה במועדון או כשיש זיקוקים ביום העצמאות? תדרים אלה הם שעושים את זה. רמקול שמסוגל לרדת מתחת ל60 הרץ הוא רמקול שהבאסים שלו לא רד חזקים יותר אלא גם מורגשים יותר בגוף
בתדרים של 60-250 הרץ נשמע כבר באסים היטב. לרוב מנוגנים בטווח הזה תדרים שמשפיעים על הקצב כמו גיטרה באס, תוף רגל (קיק), תוף צד (סנר) וכלים עם צלילים נמוכים כמו קונטרה-בס.
בטווח של 250-2000 כבר נקבל את שאר הכלים. גיטרות חשמליות או אקוסטיות, קלידים, קולות שירה גבריים ונשיים, מצילות ועוד.
בין 2000-4000 כבר יהיו פחות כלים ויותר צלילים שמשפיעים עלינו. לדוגמא צלילים כמו ‘ב’ ‘ו’ ‘מ’ מופיעים בטווח הזה. רמקול שלא מכוון נכון בלילים אלו יכול לגרום לעייפות בשמיעה הם התדרים גבוהים מדי, ושעמום אם הם נמוכים מדי.
הטווח 4000-6000 מעניק צלילות והגדרה עבור שירה או כלי נגינה. הוא נקרא גם תחום הנוכחות. לדוגמא אם הרמקול מכוון להנמיך את התדרים האלו נקבל סאונד “רחוק” יותר. הטווח האחרון הוא 6000-20000. טווח זה מעניק זוהר לכלים ולסאונד. הוא מעניק תחושה של סאונד צלול יותר ונקי יותר. הגברה של טווח התדרים הזה יכול לגרום לסאונד להשמע צורם.
כל הרמקולים של JBL מכוונים היטב על מנת לקבל סאונד כמה שיותר נאמן למקור.
נציגי גומובייל ישמחו לעזור לכם לבחור את רמקול המושלם עבורך ממגוון רמקולים של JBL.