להזמנה באילת
ג׳ירפה סוקרת: הסמארטפון Realme 12 Pro Plus – שובו של המלך

ג׳ירפה סוקרת: הסמארטפון Realme 12 Pro Plus – שובו של המלך

Michael Gomobile
02-07-2024

בשנה שעברה ה-+Realme 11 Pro היה ללא ספק אחד מהסמארטפונים שהכי הרשימו אותי ואפילו היה המועמד שלי לסמארטפון השנה בסיכום השנה של הג’ירפה, למרות שהפסיד בסוף בנקודות בודדות ל- Zenfone 10 של ASUS.

השנה חוזרת רילמי עם המחליף של המכשיר הנהדר הזה, שמן הסתם נקרא ה- +realme 12 Pro וקצת קשה להתעלם מהעובדה שלא ממש השתנה הרבה. המסך הוא אותו מסך בדיוק, המעבד אמנם הוחלף ממעבד MediaTek ל- Snapdragon 7s Gen 2 אבל מדובר במעבד עם ביצועים מאוד דומים, הסוללה אותה סוללת 5,000 מילימאפר /שעה רק שהספק הטעינה ירד מ-100 וואט ל-65 וואט ורק במערך המצלמות ניתן למצוא שינויים בולטים (ומפתיעים), אליהם עוד נגיע.

 

נתחיל בפרגון לרילמי על ערכה מלאה הכוללת מטען, כבל, מגן מסך מודבק מראש וכיסוי גב שקוף.

 

הסמארטפון realme 12 Pro Plus. צילום: ג׳ירפה

 

מבחינת עיצוב לא השתנה הרבה, למרות שלהבדיל מהשנה שעברה לא תוכלו לרכוש את המכשיר בגימור שחור רגיל, אלא רק בגימור דמוי עור בצבע קרם משולב זהב – אותו קיבלתי לסקירה הזאת – או בצבע כחול משולב זהב שלפחות בתמונות נראה יפה יותר. אני חייב להודות שאני לא מתחבר לעיצוב אבל זה לא היה מונע ממני לרכוש את המכשיר, מקסימום שמים כיסוי לא שקוף. מצד שני, אי אפשר להתעלם מקריאות ההתפעלות מלא מעט אנשים שראו את הרילמי אצלי, אז כנראה שזה לחלוטין עניין של טעם, אם כי ייתכן והקריאות נגעו יותר למערך המצלמות העגול והעצום המעטר את אמצע חלקו העליון של המכשיר.

הסמארטפון realme 12 Pro Plus. צילום: ג׳ירפה

רמת הבנייה מרשימה, כאשר המכשיר מרגיש יקר בהרבה ממחירו בשוק ותוספת ההגנה מפני מים ואבק בתקן IP65 רק מוכיחה שרילמי לוקחת את כל נושא רמת הבנייה ברצינות. הוא גם נוח ביד ומהמכשירים שיותר נעים להחזיק בהם.

מסך ה- AMOLED, בגודל 6.7 אינץ’ נראה נהדר וגם אם לא מתחרה במסכים הטובים בשוק, עדיין הוא מהטובים שלי יצא להיתקל בהם במכשיר ביניים. הייתי שמח לעוד קצת בהירות, כמו ב-Nothing (2a) וגם במשוב הפיזי למגע במסך הוא מעט פחות מספק, אבל חוץ מזה אין תלונות. קצב הריענון עומד על 120 הרץ שזה מכובד מאוד אבל די ברור מאליו במכשיר במחיר כזה בימינו.

 

הסמארטפון realme 12 Pro Plus. צילום: ג׳ירפה

 

ממשק המשתמש של רילמי, Realme UI (גאון מי שחשב על השם הזה) בגרסת 5.0, מבוסס על אנדרואיד 14 וכיום כמעט ולא תצליחו למצוא הבדל בינו לבין ממשק המשתמש של OnePlus שזה, מבחינתי לפחות, דבר טוב היות ומדובר בממשק המשתמש האהוב עליי באופן אישי. מצד אחד הוא מצליח להישאר נאמן לחזון המקורי של גוגל, אבל מצד שני מוסיף מספיק אפשרויות עיצוב אישי, הגדרות מיוחדות ומחוות מובנות כדי להפוך אותו לשימושי באמת. כל זה מבלי להיות עמוס מדי כמו ה- Xiaomi 14 Ultra למשל.

הביצועים, כמו בדגם הקודם, מצוינים וגם אם הם לא מגיעים לרמה של מכשירי דגל כמו ה- Zenfone 11 Ultra, הם בהחלט יספיקו לרוב המוחלט של המשתמשים כולל אותי למשל, שנחשב למשתמש כבד. המכשיר מהיר, לא נתקע והכל עובד כמו שצריך, אין ספק שרילמי למדה לעשות את זה כמו שצריך ולהבדיל מלא מעט מכשירי ביניים המכשירים שלה פשוט עובדים וזה נפלא.

כאמור, ההבדל העיקרי בין הדגם של השנה שעברה ל- +12 Pro הוא מערך המצלמות. המצלמה הראשית זוכה לעדשה צנועה יותר מזה שהיה בדגם הקודם, “רק” 50 מגה פיקסל (לעומת 200 ב- +11 Pro) ובעוד מצלמת העדשה האולטרה רחבה של ה-8 מגה פיקסל נשארה, במקום מצלמת מאקרו 2 מגה פיקסל מיותרת לחלוטין, רילמי ציידה את הדגם החדש במצלמת פריסקופ 64 מגה פיקסל ועל זה מגיע לחברה ים של מחמאות.

הסמארטפון realme 12 Pro Plus. צילום: ג׳ירפה

עם כל הכבוד ל-200 מגה פיקסל מהשנה שעברה – ויש כבוד כי היא הציגה יכולות נהדרות יחסית למחיר – דווקא המצלמה בדגם החדש היא הטובה יותר, למרות שהיא 50 מגה פיקסל “בלבד”. בהשוואה ישירה מול ה- +11 Pro רואים שהשנה המצלמה הראשית מצליחה לשמור על הצבעוניות הנכונה והמראה הטבעי של התמונות, אבל את החדות – שגם לא היתה רעה בדגם הקודם – היא שיפרה בהחלט. התוצאה היא תמונות חדות וטבעיות להפליא ברמה שמעט מאוד משתמשים ירגישו שהם צריכים יותר ממנה.

צילמתי עם ה- +12 Pro לא מעט תמונות, במקומות ובתנאים שונים ומגוונים ולעיתים רחוקות בלבד לא הייתי מרוצה מהתוצאה. זה נכון שהמצלמה האדירה של השיאומי 14 אולטרה וגם הזנפון האחרון משיגה תוצאות טובות יותר, אבל אלה מכשירים יקרים בהרבה (השיאומי עולה כמעט פי 4 מהרילמי) אז זה צפוי. למעשה, המכשיר היחיד ברמת המחירים של המכשיר הזה שמשיג תוצאות ברמה הזאת היא ה- Nothing (2a) שבמבחן צילומי הלילה אפילו מפסיד במעט לרילמי, אבל בסטילס רגילים באור יום יש ל-Nothing יתרון מסוים בזכות צבעים עוד יותר נאמנים למקור. בכל מקרה, בשני המכשירים אתם מקבלים מצלמות נהדרות למחיר וכנראה הטובות בקטגוריה. המצלמה אגב מצוידת גם בייצוב תמונה אופטי וזה ניכר בתמונות שמצולמות תוך כדי תנועה.

צולם עם realme 12 Pro Plus. צילום: ג׳ירפה

במצלמת הפריסקופ ה-Nothing לא יכולה להתחרות. עם זום כפול 3X שמשיג תוצאות נהדרות בכל ניסיון להתקרב לאובייקט המצולם, רילמי מביאה תכונות של מכשיר דגל לסמארטפון שעולה כחצי ממחיר מכשיר הדגל הממוצע. ניסיון לצלם בתקריב גדול יותר מ- 3X מביא גם כן תוצאות לא רעות, אבל כאן גם יש התערבות של תוכנה וזה ניכר בתמונות ובזמן שלוקח למצלמה לעבד אותן. אין ספק שעבור מי שחשובים לו צילומי תקריב והוא על תקציב נמוך יחסית, כנראה שאין מכשיר טוב יותר מה- +Realme 12 Pro.

צילום הוידאו, שמגיע עד 4K@30fps, נראה נהדר וגם צילומים של תנועה מהירה יוצאים טוב, בלי מריחות או קפיצות מיוחדות במהלך הסרטונים. מצלמת ה-32 מגה פיקסל הקדמית עושה גם כן עבודה מצוינת ותעניק לכם תמונות סלפי משובחות, שלא היו מביישות מכשירים יקרים בהרבה מהרילמי הזה.

סוללת ה-5,000 מיליאמפר/שעה עושה עבודה משובחת בשמירה על עצמה ומחזיקה יום שלם בלי בעיות. קצת מבאס שמהירות הטעינה המקסימלית ירדה ל-65 וואט “בלבד”, אבל עם טעינה מלאה בכחצי שעה, אי אפשר באמת להתלונן יותר מדי.

הסמארטפון realme 12 Pro Plus. צילום: ג׳ירפה

בכל השאר ה- +realme 12 Pro גם מספק את הסחורה. איכות השיחה טובה, משתי צידיה, בלוטות’, WiFi וקישורית סלולרית יציבים וטובים. הסאונד דרך אוזניות טוב מאוד, גם אם לא ברמה של מכשירים כמו הזנפון 11 אולטרה והשיאומי 14 אולטרה וגם הרמקולים הסטריאופוניים לא רעים בכלל. קורא טביעות האצבע המוטמע מתחת למסך עובד מעולה ורק לעיתים רחוקות מאוד דורש יותר מלחיצה בודדת.

יש כמה שאלות שתמיד שואלים אותי על מכשירים חדשים שאני סוקר, אז בואו נגמור עם זה מהר: יש הקלטת שיחות, אין תמיכה ב-eSIM, יש VoLTE אבל עושה רושם שיש פחות ניתוקים בשיחות כשהוא מכובה, יש NFC שעובד היטב וה-GPS יציב. שמחתי לעזור!

הסמארטפון realme 12 Pro Plus. צילום: ג׳ירפה

לסיכום

כמו בשנה שעברה, גם השנה רילמי מציגה מכשיר ביניים נפלא שבמחיר שבו הוא נמכר אצל היבואן הרשמי גו מובייל – כ-1,700 שקלים עם 12 גיגה-בייט זכרון הפעלה ו-512 גיגה-בייט נפח אחסון – מציע תמורה נהדרת למחיר הודות לרמת בנייה גבוהה עם הגנת מים ואבק, ממשק משתמש נהדר, ביצועים מצוינים ומצלמות מרשימות ביותר. להבדיל מהשנה שעברה יש לרילמי מתחרה רציני בדמות ה-Nothing (2a) שאמנם מגיע “רק” עם 256 גיגה-בייט אחסון אבל משתווה ל- +12 Pro בכל פרמטר אחר. אני חייב להודות שאני אוהב קצת יותר את ה-Nothing, אבל חשוב לקחת בחשבון שהוא מכשיר מאוד שונה וייחודי בעיצוב שלו ושל ממשק המשתמש ולכן לא יתאים לכל אחד.

אז אם אתם מחפשים את אחד ממכשירי הביניים הטובים ביותר שנמכרים כעת בישראל עם מצלמת פריסקופ עם זום אופטי כפול 3X וממשק משתמש שייראה לכם מוכר, לא תוכלו לטעות עם ה- +Realme 12 Pro.

שיתוף מאמר
emailfacebookwhatsapp